Wie ben ik?


Houd Ithaka wel altijd in gedachten.

Daar aan te komen is je doel.

Maar overhaast je reis in geen geval.

Het is beter dat die vele jaren duurt,

zodat je als oudere man pas bij het eiland het anker uitwerpt,

rijk aan wat je onderweg verwierf,

zonder te hopen dat Ithaka je rijkdom schenken zal.

Ithaka gaf je de mooie reis.

Was het er niet, dan was je nooit vertrokken.

Verder heeft het je niets te bieden meer.

 

-K.P. Kavafis-


Mijn naam is Dorien Kerkhof (1974) en ik zie mezelf als een reiziger.  Ik maak een ontdekkingsreis door het leven, waarin alle ervaringen, of ze nu prettig of onprettig zijn, me prachtige geschenken brengen.

Wanneer ik zelf een ontwikkeling doormaak, die meestal met de nodige ongemakken gepaard gaat, zul je me vaak horen zeggen: " het is niet fijn, maar wel mooi". Het leven, en alles wat er in de wereld om me heen gebeurt, is een spiegel voor me. Zo buiten, zo binnen en zo binnen, zo buiten. Alles is voortdurend in beweging en zo kan ik me dus ook altijd blijven ontwikkelen.

 

Mijn ontwikkelpad

Het jaar 2007 was voor mij het startpunt van een diepgaand persoonlijk ontwikkelproces, dit is ook het jaar waarin mijn dochter Pien is geboren. Naast het moederschap, wat al een ontdekkingsreis op zich is, voelde ik de innerlijke roep om ook op zoek te gaan naar mijzelf. Wie ben ik nu eigenlijk? Waar word ik gelukkig van? Wat zijn mijn talenten? Wat heb ik te doen op aarde? Al dit soort levensvragen wilde ik graag beantwoord krijgen. Om de antwoorden te vinden, ervaarde ik de noodzaak om mijn weg verder te bewandelen zonder Piens vader, een pijnlijk en leerzaam proces van loslaten. Sindsdien voeden Piens vader en ik onze dochter op in de vorm van een co-ouderschap. 

Tijdens de zoektocht naar mijzelf heb ik verschillende retraites, trainingen en opleidingen gedaan om mezelf te (her)ontdekken. Diverse stilteretraites vanuit het Boeddhisme en retraites met een Sjamanistische grondslag, hebben me een diepgewortelde basis en vertrouwen in mijzelf en het leven gegeven. Ik heb opleidingen en trainingen gevolgd in onder andere intuïtieve ontwikkeling, mindfulness, intuïtief coachen, systemisch coachen, natuurcoaching, shambala reiki, (zelf)compassie, boeddhistische dhamma en sjamanisme.

Tijdens al deze trainingen, een soort innerlijke ontdekkingsreis, heb ik mij vele delen her-innerd, die tot dan toe verborgen lagen in mijzelf. Ik heb onder andere ontdekt dat alle wijsheid die ik zocht al in mij aanwezig is, dat stilte en gerichte oefeningen mij naar die plek toe kunnen brengen en dat de natuur en de spiritwereld wijze raadgevers voor me zijn. Ik weet nu dat ik volledig mijn eigen pad mag bewandelen, dat ik helemaal mezelf mag zijn, met al mijn mooie en minder mooie kanten. Dan kan ik in vrijheid en ten volste leven, wat een rijkdom!

 

Hier en nu

Op dit moment woon en leef ik in Hengelo met mijn puberdochter Pien. Daarnaast deel ik mijn leven met mijn zielemaatje en liefdespartner Ridder.

Naast praktijk EigenWijsZijn werk ik 3 dagen per week bij ZorgAccent Wijkverpleging, waar ik medewerkers en teams train en coach in samenwerkingsvraagstukken, communicatie, mindfulness, (zelf)compassie en persoonlijke- en professionele ontwikkeling.

Mijn vrije uurtjes besteed ik voornamelijk aan mijn eigen ontwikkeling door middel van trainingen, retraites en intervisie. Ook breng ik veel tijd alleen door in de natuur, om ruimte te houden voor mijn innerlijke stem en om EigenWijsZijn te blijven ontwikkelen.