Vrouwencirkel


Deep within you,

there is this voice waiting to arise,

a hidden voice and long forgotten.

This voice is not outside you in gurus or masters.

It is the Voice of your Womb,

of the Sacred Feminine.

 

-Padma Aon Prakasha-


Wees welkom mooie vrouw!

Ik nodig je uit om samen te komen in een warme en veilige bedding, waarin we even loskomen van onze dagelijkse beslommeringen, we helemaal ontspannen en onszelf mogen zijn. 

Rond nieuwe maan is het voor mij tijd om naar binnen te keren, om te zakken in mijn lijf, om te voelen wat er leeft in mij, om te herbronnen en om m’n intenties voor de komende maan bij te stellen. Ik deel dit moment graag met andere vrouwen, want met vrouwen samen in een cirkel kan dit zoveel meer diepgang hebben.

Een cirkel heeft de rustgevende eigenschap dat iedereen gelijkwaardig deelneemt. In een cirkel kan de energie stromen, zodat we echt contact kunnen hebben met elkaar. 

 

Vrouwencirkel

Vrouwencirkels zijn van alle tijden, van oudsher komen ze voor bij vele natuurvolkeren over de hele wereld. Vrouwen zijn van nature verbonden met de cyclus van de maan. Bij de Native Americans gingen vrouwen tijdens donkere maan de maanhut in en kwamen er met nieuwe maan weer uit. Ze menstrueerden dan gelijktijdig. Tijdens hun menstruatie trokken ze zich terug om samen uit te rusten en hun zusterschap te versterken. Het was voor hen de tijd van de maand dat ze ontvankelijk waren voor boodschappen uit de spirituele wereld, waarmee ze uiteindelijk hun gemeenschap konden dienen.

In de huidige westerse maatschappij nemen vrouwen weinig tijd om stil te staan, ons volle leven vraagt van ons dat we vaak blijven doorgaan. Er is nog steeds weinig ruimte voor de vrouwelijke kwaliteiten zoals verzachten, openen, ontvankelijk zijn, meebewegen en overgave. Een vrouwencirkel is een ideale plek om hierbij stil te staan, om ons vrouw-zijn te eren en te bekrachtigen.

 

Het ritme van de maan

Wanneer we meebewegen op het ritme van de maan, kunnen we meer balans en kracht in ons leven ervaren. De maan heeft verschillende fases, met verschillende kwaliteiten:

  • Donkere maan: de energie is laag, het is tijd om naar binnen te keren, om tot rust te komen en even helemaal niets moeten.
  • Nieuwe maan: een moment van een nieuw begin, het is tijd om intenties te zetten voor de komende maan.
  • Wassende maan: de energie neemt toe, het is tijd om plannen en ideeën uit te werken.
  • Volle maan: de energie is hoog en naar buiten gericht, het is tijd om te vieren, je passie te volgen en voor uitbundigheid.
  • Afnemende maan: de energie daalt weer, het is tijd om terug te blikken en los te laten wat jou niet meer dient.

Ik nodig je uit om stil te staan bij jouw eigen natuurlijke ritme.

 

Wat gaan we doen?

Ik bied iedere maandagavond rond donkere/nieuwe maan een warme veilige plek bij mij thuis in de woonkamer, met thee en iets lekkers. We starten de avond met een ritueel om de cirkel te openen, we duiken de stilte in en keren naar binnen om ons helemaal te verbinden met wat er in ons leeft. We maken ruimte voor wat er die avond vanuit ons binnenste ontstaat. We mediteren en delen wat ons op dat moment bezig houdt in ons vrouw-zijn, we luisteren naar elkaar en we leren van en met elkaar.

Verder creëren we de avond samen, omdat iedere vrouw uniek is en een eigen inbreng heeft in de cirkel. We doen bijvoorbeeld een visualisatie, een energie-oefening, we trekken een inzichtkaart, we luisteren muziek, vertellen verhalen, we drummen, zingen etc. Dat bepalen we samen in het moment zelf. 

 

Jouw bijdrage

Ik vraag aan jou om jezelf mee te nemen in al jouw kwetsbaarheid, je te openen en te verbinden met de cirkel. Daarnaast is iets lekkers voor bij de thee altijd fijn. Ik werk op basis van vrije gift, als richtbedrag kan je €5 aanhouden.

 

Aanmelden

Er is plek voor maximaal 8 vrouwen in de cirkel. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie, data en aanmelden.