Begeleiding in Mindfulness


Vrede kan alleen in dit moment bestaan. 

Je kunt wel steeds zeggen: “Wacht tot ik dit af heb, daarna ben ik vrij om in vrede te leven”. 

Wat is “dit”? 

Een diploma, een baan, een huis, het betalen van een schuld?

Als je zo denkt zal de vrede nooit komen.

Er is altijd een ander “dit”, dat het huidige volgt.

Als je niet in dit ogenblik in vrede leeft, zul je er nooit toe in staat zijn.

Als je echt in vrede wilt zijn, moet je het nú zijn.

Anders is er alleen maar ‘de hoop op ooit vrede’.

 

- Thich Nhat Hahn – 


Mindfulness

Mindful zijn betekent leven met volle aandacht, in het hier en nu. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar hoe vaak leven we niet voornamelijk in ons hoofd en zijn we bezig met gedachten over het verleden of de toekomst? We handelen dan vanuit de automatische piloot. En als we al enigszins bewust zijn, dan nog komt ons handelen vaak voort uit onze onbewuste patronen en gewoontes. Mindfulness leert je vriendelijk aanwezig te zijn bij wat er is, op elk moment, zodat je kan handelen vanuit keuzevrijheid.
Mindfulness kan je helpen ruimte te creëren in jezelf zodat je weer de regie kunt voeren over je leven. Het leert je met mildheid en met humor naar jezelf te kijken. Het is zinvol wanneer je beter wilt leren omgaan met stress, moeilijke emoties of chronische pijnklachten. Mindfulness kan ondersteunend zijn wanneer je minder wilt piekeren, je je niet wilt verliezen in de dagelijkse hectiek of wanneer je meer zelfvertrouwen wilt krijgen. Het kan er ook toe bijdragen dat je je gewoonweg gezonder en vitaler voelt, je meer balans in jezelf ervaart en intenser en bewuster geniet van het leven. 
 

Voor wie?
Mindfulness kan voor iedereen zinvol zijn, er kunnen wel omstandigheden zijn waardoor het beoefenen van mindfulness (tijdelijk) niet bij je past. We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, mede om te bekijken of mindfulness passend voor je is op dit moment.
De mindfulnesstraining is van oorsprong een 8-weekse groepstraining. Soms is het echter prettiger om individueel begeleid te worden, omdat er dan meer aandacht is voor jouw persoonlijke vraagstuk. Bovendien kunnen de sessies flexibel worden ingepland, in afstemming op jouw ontwikkelproces. Je kan bij mij terecht voor individuele begeleiding en wanneer je met zijn tweeën wilt komen (partner, vriend, familielid etc.), is dat ook mogelijk.

 

Wat gaan we doen?

De begeleiding bestaat uit meerdere sessies van ongeveer 1,5 uur, het aantal sessies is in afstemming met jou.
De sessies zijn praktisch van opzet, je leert door te doen. Er wordt ruim aandacht besteed aan concentratie- en  aandachtoefeningen, bewegings-oefeningen en het bespreken van ervaringen.
Aandacht trainen is een vaardigheid trainen en dat heeft oefening nodig. Voor het eigen maken van mindfulness is van belang om ook thuis dagelijks te oefenen. Je hoeft niet hard te werken, maar wel bereid zijn je met mildheid in te spannen. 

Locatie en kosten

Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Hengelo. En wanneer het passender voor jou is, dan kan ik ook bij jou thuiskomen.
Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Een bijeenkomst kost 75 euro (incl. Btw).
Wanneer je een laag inkomen hebt, neem ook dan contact met me op, zodat we een ander tarief kunnen overeenkomen.
Mocht je een vergoeding krijgen vanuit je werkgever, dan hanteer ik een andere prijs.

 

Voel je vrij om contact met me op te nemen voor meer informatie of een kennismakingsgesprek, ik ontmoet je graag!