Ik kies voor magie

Zojuist is het logo van EigenWijsZijn geboren.  Ik ben er zo blij mee, want het geeft prachtig weer waar ik vanuit mijn diepste binnenste voor sta. En met dit logo duikt m'n praktijk ook meteen een nieuw seizoen in.

 

Ik leef al een tijdje in het ritme van de seizoenen. Het geeft me richting en houvast, het voelt prettig en natuurlijk aan om de jaarcyclus te volgen. Ook mijn praktijk beweegt mee met de seizoenen. Afgelopen winter is het zaadje gepland voor EigenWijsZijn. De praktijk kreeg een naam, zonder dat ik wist wat ik ermee wilde gaan doen. In de lente kwam het zaadje tot bloei. De praktijk en de website kregen moeiteloos vorm, maar waren nog maar een klein beetje zichtbaar. In de zomer heb ik EigenWijsZijn naar buiten gebracht, in het zonlicht gezet en gevierd, heerlijk nagenietend van het creatieproces. En nu is de herfst alweer gestart. Al voelt het misschien nog niet zo, maar voor de natuur is het toch echt al herfst. Tijd voor oogsten, terugblikken en loslaten wat niet meer dienend is, als voedingsbodem voor iets anders.


Voor mij is de herfst ook al begonnen. Afgelopen twee weken heb ik veel tijd in de bossen doorgebracht, waardoor mijn innerlijke stem nog beter hoorbaar is geworden. Deze stem nodigt me uit om te vereenvoudigen, om meer de stilte en het alleen zijn op te zoeken en om de natuur in te trekken. En dit brengt loslaten met zich mee, van onder andere mijn activiteiten bij Stichting Inzichtmeditatie Twente, de mindfulness- en de compassietrainingen, zodat er ruimte ontstaat voor iets anders. Ondanks dat ik dit altijd met veel liefde en passie heb gedaan en mijn hoofd blijft zeggen dat het niet slim is om hiermee te stoppen, weet ik diep van binnen dat het tijd is voor een nieuwe afslag richting het onbekende.

Iemand vertelde me vorige week, dat wanneer een pad lekker aanvoelt en je heerlijk op je gemak bent, dat je dan waarschijnlijk hetzelfde doet als altijd. Wanneer een pad spannend aanvoelt, je onzekerheden bij jezelf tegenkomt, of misschien wel angsten, dan ben je op weg naar iets nieuws. Je kan dan de magie van het leven vanuit je hart nog meer gaan ervaren. Dit gaf mij vertrouwen om de knoop door te hakken en een nieuwe stap te zetten.


Ik kies voor magie, dus ik stap de leegte in, een onbekende weg, en oooh, wat is dat spannend. Vol nieuwsgierigheid en een beetje angst, ga ik op pad en ben ik benieuwd wat ik onderweg ga tegenkomen. Ik heb vlinders in mijn buik en mijn hart staat open voor wat komen gaat. Mijn reisleidster is mijn intuïtie. Ik geef me over aan mijn innerlijke stem en ik vertrouw erop dat zij mij de weg gaat wijzen. Zodat ik in de winter weer een nieuw zaadje kan planten voor EigenWijsZijn.

 

Hoe geef jij ruimte aan je intuïtie? Laat een reactie achter hieronder, ik hoor graag van je.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Annette aan de Stegge (zaterdag, 01 september 2018 14:44)

  Dank voor je info.
  De titel en het thema spreken me erg aan.
  Ik ben ook heel benieuwd wie je bent.
  Groetjes Annette